Doamna B. “9″

„Relaţia asta cu el aş putea spune că m-a modelat, m-a transformat într-o luptătoare. Mi-am promis că o să rămân mereu devotată întunericului, dar îl voi face să regrete ziua în care s-a îndoit de mine, apoi o să mă întorc din nou la el. A fost doar iubire, cred eu nu ştiu multe despre iubire. Nu îmi place deloc statutul de văduvă, am impresia că lumea mă acuză că eu sunt vinovată, că mariajul meu ar funcţiona dacă aş adăuga şi puţină compasiune, dar eu nu am avut până acum compasiune, de ce să am acum, de ce să mă transform într-o ipocrită?” La psiholog poţi să mergi ca în vacanţă, oricum nu mergi în vacanţă, dar uneori te simţi mai relaxat pe scaunul acela parcă sculptat în piatră rece de munte dacă îţi propui să consideri şedinţa un mic voiaj în Alpi, sau cine ştie o staţiune exotică şi scumpă. Deci trebuie doar să te aşezi şi să dai tot afară, fără organe poate vei mai avea nevoie de ele.  Văduve negre sunt denumite femeile care se căsătoresc din interes, de obicei pentru bani, după care îşi ucid soţul, dar B. era doar o văduvă ce îşi juca corect rolul întărit cu sentimente artificiale, bine în opinia ei, ea considera că o relaţie nu se bazează doar pe sentimente şi oricum cum spunea şi  ea, nu se căsătorea cu un bărbat, ci doar cu banii acestuia, pe viitor proprietarul bunurilor materiale ajungea să devina un „ghimpe-n coastă” şi trebuia eliminat din piesa asta macabră de teatru. „Îmi place să mă consider un simbol al ispitei, vreau să devin un simbol demonic ce reprezintă feminitatea absolută, apropierea de mine să însemne moarte şi dezastru, dar nu vreau să fiu privită ca pe o primejdie, vreau să inspir devotament, dar mă împiedică unele religii care consideră femeia aducătoare de nenorociri, bine nu pot nega faptul că o femeie l-a tentat pe primul bărbat, Adam. Iubirea din câte mi-am dat seama seamănă mult cu un joc, te transformă într-o marionetă frumoasă, fericită, te bucuri de ea în fiecare clipă, o perioadă până când partenerul începe să te controleze, acest control te transformă într-o maşină alimentată doar de ură şi de aici  provine violenţa conjugală.”

Uneori B. se îmbrăca şi machia minimal, în tonuri deschise ce îi alimentau puternic imaginea artificială a feminităţii şi purităţii, dar niciodată nu puteai spune despre ea că este pe cale să-şi piardă feminitatea, dimpotrivă B. putea fi considerată cu desăvârşire o feministă convinsă, o adevărată doamnă învăluită într-o aură pozitivă şi mult superioară femeilor bădărane şi prea comode pentru a-şi repsecta statutul. Frumuseţea ascunde putere. Puterea ascunde mister. Misterul ascunde durere. Durerea ascunde neîmplinirea inimii. Neîmplinirea inimii nu poate ascunde nimic. E sfârşitul. Pentru B. sfârşitul avea să vină când fondurile financiare aveau să se termine, iar viciile ei erau din ce în ce mai costisitoare, venitul pe care îl încasa dintr-un post de redactor la una dintre cele mai influente reviste ale oraşului nu putea să-i asigure nici norma de alcool şi ţigări de care avea nevoie pe lună. „Majoritatea partenerilor mei conjugali mă considerau doar o bucată de carne. Presupun că şi dumneavoastră în calitate de psiholog mă consideraţi la fel, o bucată ponosită de carne la care mai bate din când în când câte o muscă curioasă, dar de data asta mirosul meu a pus ochii pe cealaltă bucată de carne, o bucată gata să fie sfârtecată de ghiarele mele, o bucată grasă şi cu multe resurse financiare gata sa-mi satisfacă nevoile uneori mult prea tabu!” B. a ştiut mereu să sublinieze graniţa dintre bine şi rău, atâta timp cât noi trecem frecvent această barieră prin faptele şi atitudinea noastră. Dreptul de a-i judeca şi condamna pe ceilalţi ne plasează de partea Diavolului, iar acceptarea noastră a felului nostru de a fi şi acceptare defectelor şi atitudinilor celorlalţi ne plasează de partea binelui, de partea Lui Dumnezeu.

„Îmi place aşa de mult să îmi sorb cafeaua pe stradă, prezenţa trecătorilor îmi conferă o anumită siguranţă, mă face să mă simt din nou tânără, veselă, îmi aduce aminte de mama. Eu mă trezesc şi îmi beau cafeaua în timp ce vorbesc la telefon cu directorii de la revistă, obişnuiam să beau cafeaua în fiecare dimineaţă cu mama în ceşti mari, stropite cu tente florale, aşa că acum când sunt singură şi le ţin în mână mă simt exact ca acasă!” 

Nu cred că există un moment în viaţă mai special decât naşterea. Omul se naşte şi primeşte o întreagă viaţă în faţa ochilor, cu perspective optimiste pentru început, mai apoi apar problemele. B. considera că viaţa unui individ seamănă cu un mariaj, acum depinde de partener dacă această comuniune devine una plăcută sau una destul de tensionată. La un moment dat, în relaţie intervine violenţa, iar problemele pun stăpânire încet pe raţiune, tot ce rămâne de făcut e să termini, depinde în ce mod înţelegi acest termen, pentru B. părea destul de clar, „dacă mi-am atins scopul, automat acesta îmi scuză mijloacele”!  Pentru ce să îţi crucifici eternitatea lângă un suflet gol, un debil mintal atâta timp cât eşti un trup destul de torturat şi încercat de forţe mânjite cu ruşine. 

B. era o fumătoare desăvârşită, singura fumătoare din familie, oaia neagră a cărei lână duhneşte a tutun scump. Acum ceva timp, pe când B. era încă o copilă scăldată în propria-i inocenţă, mătuşa ei se stingea încet pe patul de spital încălzită de un felinar obositor şi orb de afară. A murit, dar nu din cauza drogurilor sau a vreunui viciu, ci din cauza timpului şi probabil deciziei Lui, poate a destinului… oricum o moarte subită şi presărată doar cu un dram de durere, atât cât să nu îşi uite statutul de om. Viciile nu sunt o cale sigură spre moarte prematură, de aia B. îşi putea permite să se îmbete atât de tare încât putea număra treptele din faţa casei cu bărbia, „compasiunea îmi asigură o viaţă mai dulce? Nu, atunci de ce să port sentimentul ăsta obositor în mine?” 

Câteodată timpul seamănă cu un pahar tare de coniac, sau cu o ţigară puternică care te face să lăcrimezi, te bucuri de aroma scumpă şi mincinoasă a lui în prezent, te minte şi îţi întinde agonia după bunul plac, iar când tu ca individ atingi momentul cel mai prielnic pentru a te destinde, te părăseşte, o face pe ocolite, dar nu şi în cazul lui B. cei 50 de ani au venit ca un antidot pentru trupul ei, arăta proaspăt, iar pielea-i era mată şi albă, putea fi confundată uşor cu o coală de xerox. Timpul nu a rămas în loc, B. avea aceleaşi intenţii neortodoxe, considerate de majoritatea tabu, manipularea bărbatului, de altfel un bărbat era considerat de aceasta cea mai folositoare unealtă pentru a-şi satisface dorinţele excentrice. Următoarele zile aveau să devină întunecate, iar vremea ploioasă a luat amploare, cafenelele erau încărcate cu suflete, ceaiul curgea zgomotos la masa lui B., îl bea mereu neîndulcit, se afla în singura cafenea serioasă şi somptuoasă a oraşului, din când în când mai apăreau grupuri de domni îmbrăcaţi sumbru, în jurul acestora aerul devenea aproape irespirabil datorită expresiilor faciale ale acestora, ce trădau o anumită seriozitate care avea să te ducă cu gândul la situaţia lor financiară bună şi greutatea numelui lor pe piaţa greilor. În toţi aceşti ani B. învăţase să simtă slăbiciunea unei persoane dintr-o simplă privire, iar într-un grup ca acesta sigur exista o verigă slabă, această verigă avea să fie Herber Müller, un tânăr excentric cu o avere considerabilă moştenită de la răposatul său unchi, cu alte cuvinte Herbert îşi toaca moştenirea încet, dar sigur! Şarmul lui B. acţiona asupra victimei ca un venin, defapt B. poate fi considerată o văduvă neagră, o femeie păianjen ce îşi cucereşte mascului, îl foloseşte în scopuri meschine şi apoi îl devorează dându-i impresia că acesta se sacrifică pentru nu caz nobil, pentru binele femelei. 

Herbert era de-a dreptul fermecat, hipnotizat sau poate chiar otrăvit fără să-şi dea seama, tânjea după trupul rece şi bine conturat al lui B. Visa diverse scene ce îl bântuiau, această dragoste era una diabolică, încet îi devora ţesuturile spirituale, îi mânca încet din suflet. În vis apărea silueta femeii iubite scăldată într-o cadă mânjită cu nămol rece, aerul mirosea a fier, B. îngenunchea în faţa unui bărbat al cărui chip era ascuns bine în întuneric, îi spăla picioarele murdare de sânge negru, dintr-o dată tot trupul acesteia este îmbrăcat într-o dâră de vin roşu, bărbatul misterios o tratează ca pe o prostituată. De multe ori o baie în vin poate simboliza diverse ritualuri străvechi, dar aici vinul curgea limpede şi roşu, ca şi cum i-ar fi spălat păcatele femeii infernale, Herbert o privea ca pe un înger, un leac, dar ce nu ştia el era faptul că B. pusese totul la cale, toată această mască, acest vis, cum? Nu avem de unde să ştim! 

„Cred că  Müller este singura pată masculină ce mi-a atras atenţia până în prezent, latura lui androgină mă atrage într-un mod al dracului de ciudat, trebuie să termin repede!” B. purta un accesoriu pentru cap inspirat din ţinutele femeilor din perioada Renascentistă, a fost mereu adepta frumuseţii renascentiste, corpul unei femei este considerat umbra sufletului ei, dar B. nu mai avea suflet, dar ea era totuşi frumoasă pentru a-şi împlini scopul existenţei ei, cucerirea. Avea braţe subţiri şi lungi cu vene bine definite terminate cu degete subţiri şi graţioase cu unghii lungi negre şi acoperite cu o piele superbă,  îşi spăla dinţii cu un amestec făcut din „sânge de dragon”, pudră de coral şi vin alb. În scurt timp s-au şi căsătorit, B. şi-a condus intenţia cu succes până în prezen, ba chiar mai adoptase numele soţului  Müller, probabil acest nume are o rezonanţă mai mare şi are o influenţă mult mai puternică. 


Un comentariu

  1. Alice*Momo-chan* · aprilie 9, 2012

    Si cum am spus, am ajuns cu povestea la zi. Ceea ce am realizat, Doamna B. are totusi o constiinta in acea degradara sufleteasca… este, pe langa cele spuse anterior, si o fiinta. Multumesc ca mi-ai oferit o noua poveste pe care sa o urmaresc si sa o traiesc. Astept sa vad pana va ajunge B. Stilul tau e impresionant, felicitari:)!>:D<

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s