Pisica un simbol fascinant

Am observat întâmplător că persoanele se tem într-o anumită măsură de pisici, sau cel puţin poartă un sentiment de reproş adus acestui animal superb. În Marea Britanie, dacă o pisică neagră îţi iasă în cale sau se apropie de tine este considerat drept un semn de bun augur, în timp ce pe continentul american o pisica care se tot plimbă pe lângă tine ar putea însemna „începutul sfârşitului”. 

Mie îmi plac pisicile, le consider un simbol al eleganţei, un animal frumos, rafinat şi curat. De exemplu de Halloween oamenii cred că pisica este reîncarnarea sufletelor decedate, iar trupul felinei este singura poartă către lumea celor animaţi şi calzi. Pisicilor li se atribuie calitatea de a alunga spiritele malefice, poate datorită capacităţii lor de a vedea în întuneric. Pot sa spun că pisicile sunt un bun exeplu pentru mine şi de multe ori când privesc fotografii cu pisici primesc inspiraţie înapoi, acest animal este un simbol pentru libertate, vigilenţă şi curaj. La prima vedere o pisică pare leneşă, pare neîndemânatică şi naivă, un bulgăre de blană ce are menirea să alunge singurătatea proprietarului. Dar lucrurile stau cu totul altfel, pisica ştie să îşi manipuleze atât prada, cât şi stăpânul şi să-l ghideze după bunul plac. 

În cele din urmă, pisica a fost şi va fi unul dintre cele mai fascinante şi totodată rafinate animale ce interacţionează cu noi, oamenii şi cine ştie şi singurul animal ce va interacţiona şi după ce ne vom părăsii forma noastră materială. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s