The earth without art is jut eh

Cred că există două tipuri diferite de artişti. Oamenii care au nevoie să fie conectaţi la fiecare detaliu, mişcare culturală, în muzică, pictură, modă sau chiar tehnici de pescuit, pentru a extrage fiecare părticică ce-i inspiră şi îi provoacă să creeze o adevărată operă de artă din „reciclat”.Dar cred că pentru alţii dintre ei nu este nevoie de toată această agitaţie, au o experienţă „spirituală” dusă la un alt nivel unul mult mai ridicat, care le permite să fie speciali şi să-şi împrumute din experienţă doar când au nevoie, sau mai bine spus alţi artişti se nasc deja cu experienţă. 

Este foarte important pentru un artist să fie obiectiv cu privire la munca lui şi este şi mai important să ştie să se  folosească de prezenţa oamenilor din jurul lui pentru a-şi hrănii creativitatea.  Munca are un caracter personal, pentru că munca fiecăruia este personală, trebuie să crezi în tine şi în ceea ce faci şi să accepţi criticile negative până la un punct apoi să le respingi. Este ca şi în cazul unui transplant , iar organismul respinge organul după operaţie.

Dacă arta nu „s-ar fi inventat” în momentul de faţă nu am mai visa la ziua aceea când vom sta faţă în faţă cu Gioconda, nu am mai călători, nu am mai fotografia, picta sau cânta, până la urmă, The Beatles, Elvis Presley, Michael Jackson, Madonna, Bon Jovi sau alte nume şi artişti care şi-au câştigat existenţa de pe urma artei şi s-au folosit de artă pentru a-şi transforma gândurile în mesaje „solide” pe care le-au putut înţelege milioane de oameni, acum ar fi doar un gând palid, sau idee încă îngropată adânc în teamă.

Fiecare dintre noi suntem în felul nostru o piesă umblăreaţă de artă delicată, animată de visele şi ambiţiile noastre care se află într-o luptă continuă pentru inspiraţie cu propriul tu. Fiecare bucată din noi este devotată artei, nu trebuie să ne privim într-un mod artificial, avem dreptul să devenim oameni în adevăratul sens al cuvântului care aleg să-şi trăiască viaţa înconjurată de artă.

Un comentariu

  1. Miha · februarie 11, 2012

    Cat de mult imi place articolul asta..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s