Non, Je ne regrette rien

Mă gândeam ce să mai scriu, se pare că timpul mă ajută şi sâmbăta asta o am la dispoziţie doar pentru mine. Cred că e mai bine să pierd vremea scriind pe blogul meu decât citind articolele altui blog al alui artist din ăsta „special” şi încercând să descifrez vreo poezie plină de „durere, lacrimi şi alte sentimente nimicitoare”. Nici măcar nu mai obiectez dacă îmi zice cineva că sunt nebun şi încerc să-i schimb, pentru că am ajuns la cruda concluzie că nu îi mai poţi recupera, sunt prea prinşi în „arta asta a lor”. Îmi plac multe lucruri, în special dulciurile, suvenirurile şi filmele, pot afirma fără nici un fel de remuşcare că sunt un adevărat maniac al ciocolatei şi al comediilor al căror protagonist este Jim Carrey, bine nu mă dau în lături nici  de la un horror ce-ţi traumatizează întreaga noapte, cred că mai mult sunt ataşat de filmele de groază decât de comedii, pentru că în opinia mea un film bun îţi rămâne întipărit în cap foarte mult timp, pe când eu o comedie o savurez doar în acel moment, iar în ziua următoare vag îmi mai amintesc acţiunea şi toate „fazele” cu adevărat hilare.

La sfârşitul articolului am să adaug un link cu o melodie superbă, de ce am ales melodia asta? Pentru că este o melodie arhicunoscută, pentru că este cântată de o legendă a Franţei, iar mesajul este transmis direct din primul vers. Nu trebuie să ne scufundăm întreaga viaţă în regrete. Oare trebuie să uităm toate regretele? Eu cred că da, pentru că ele se vor acumula, cum uităm noi evenimente fericite din viaţa noastră, pe astea mai puţin fericite de ce nu le putem uita? Poate pentru că au avut o încărcătură mult mai puternic emoţională şi s-au „tatuat” automat acolo undeva în conştiinţa noastră şi stau ascunse.

Aşa cum am spus mai înainte îmi place mult ciocolata. Nu cred că există cineva care să spună că acestui dulce îi poate rezista. Decât să scriu vreo poezie „din asta înceţoşată” mai bine îmi cumpăr o cutie de bomboane de ciocolată şi o termin în câteva minute şi cu asta scutesc şi ore bune de „gândeală”. Defapt poezia nu mă caracterizează şi cred că mi-ar lua cu mult mai mult decât câteva ore să găsesc o rimă bună.

http://www.youtube.com/watch?v=4Hqc-NWlNJQ

Un comentariu

  1. Pingback: Regrete « topix^world

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s