Cu pielea albă şi rece

Trăind într-o casă cu o arhitectură impunătoare şi amenajări luxoase şi exuberante, somptuoase şi strălucitoare ai impresia, defapt Herta avea impresia că lumea de afară nu necesită prezenţa rece a ei. Nu puţine sunt locuinţele construite şi locuite de persoane ce iubesc cu adevărat arta, aşa cum este şi casa Hertei aflată chiar în apropierea muzeului de artă al oraşului. Deşi ar fi costat cu mult mai puţin ca locuinţa să fie demolată, iar pe locul ei să fie înălţată alta, cea care a achiziţionat-o a preferat varianta actuală, varianta pudrată în vechi şi în mirosul scabros al lemnului umed şi culoarea turbată a cărămizilor, a recondiţionat-o şi a repropus elemente originale     caracteristice caracterului şi stilului ei de viaţă precum, mulajele transformate în lilieci şi crengi uscate şi reci de copaci, sau parchetul de lemn negru şi lucios din living presărat în colţuri cu câte un suport metalic pentru colecţia proprietăresei de lumânări.  Casa este structurată pe cinci nivele, demisol, parter şi cele două etaje şi mansarda superbă. Locuinţa dispunea de o bibliotecă impresionantă, încărcată cu cele mai bune şi vechi volume ale oraşului, fostul proprietar a dus o viaţă încărcată şi pătată de cerneala neagră a paginilor, a fost un împătimit cititor şi profesor universitar, actor în timpul liber şi scriitor în timpul şi mai liber, dar din păcate răpus de o boală misterioasă la vârsta de 43 de ani, dar asta este varianta turiştilor, căci defapt finalul este unul înspăimântător, dar fiecare locuitor are varianta lui şi fiecare variantă diferă cu mult faţă de cealaltă. Mansarda este singurul spaţiu din casa unde ţigările au voie să ia foc, unde soarele se transformă într-o umbră ce îi mângâie pielea Hertei de pe gât, unde fotoliul este singurul obiect din cameră ce poate să primească în totalitate parfumul franţuzesc ce învăluie trupul rece şi conturat al proprietăresei. La fel ca în întreaga casă, în dormitorul acesteia draperiile somptuoase îndeplinesc şi rolul de obiect de decor, privindu-le parcă pentru un moment iţi distrag atenţia de la oglinda formată din zeci de bucăţele îmbrăcate fiecare într-o ramă de lemn, sau de la numeroasele manechine din plastic lucios, ghilotinate, mutate prin camera imensă, bandajate pe o anumite porţiuni ale trupului cu bandă adezivă neagră. Herta lua cina înconjurată de un mobilier elegant şi sobru, iar singura care impunea un iz glacial acestui spaţiu era chiar ea.

Ploua, dar nu e prima dată când plouă, acum simţea cum apa îi intră în piele şi se infiltrează adânc până aproape de sânge, acolo însă îngheţa şi se spărgea. Trupul Hertei era învăluit într-o pielea albă-cenuşie, iar singurele pete de culoare erau unghiile şi buzele de culoarea sângelui uscat împreună cu negrul tuşului de pe pleoape şi culoarea părului ce aducea spre contrastul obţinut din lumina lunii ce se reflectă peste parchetul din lemn negru.

part. 2…

2 comentarii

  1. Miha · septembrie 25, 2011

    Imi place mult cum descri personajul..Sper sa il aprofundezi in partea a 2-a.
    Oricum, toate felicitarile mele!

  2. Laura · septembrie 25, 2011

    Prima parte . Geniala ❤ Imi place cel mai mult paragraful asta : Ploua, dar nu e prima dată când plouă, acum simţea cum apa îi intră în piele şi se infiltrează adânc până aproape de sânge, acolo însă îngheţa şi se spărgea. Trupul Hertei era învăluit într-o pielea albă-cenuşie, iar singurele pete de culoare erau unghiile şi buzele de culoarea sângelui uscat împreună cu negrul tuşului de pe pleoape şi culoarea părului ce aducea spre contrastul obţinut din lumina lunii ce se reflectă peste parchetul din lemn negru.

    :X:X

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s