True Blood

Teoretic nu ar mai trebui să mai fac nici o prezentare serialului True Blood. Dar pentru amatorii ce nu sunt încă acomodaţi cu filmele şi cărţile despre vampiri nu ştiu despre ce este vorba în acţiunea şi desfăşurarea acţiunii serialului. Ei bine… poate pe unii nici  nu îi interesează, dar eu tot o să scriu despre ceea ce îmi place şi ce nu! Cred că ar fi frumos să scriu totuşi, pentru început un rezumat, o prezentare şi impresiile mele generale despre True Blood. Are ca idee de plecare cărţile lui Charlaine Harris, romanele respective sunt grupate într-o serie ‘Sookie Stackhouse (Southern Vampire)’. Serialele şi acţiunea cărţilor nu îşi iasă cu nimic din tipare când vine vorba despre supranatural şi creaturile dincolo de uman, tot aceleaşi creaturi care fac deliciul oricărui cititor sau spectator ce savurează o poveste cu fantome şi vampiri, o poveste dincolo de aspectul general şi dincolo de anumite concepţii ale oamenilor obişnuiţi cu „normalul” de zi cu zi. Societatea din serial este alcătuită în mare parte din vampiri şi oameni, dar pe parcursul întâmplărilor îşi mai fac apariţia şi alte „creaturi”.  Japonezii au inventat sângele artificial şi acest lucru a favorizat acceptarea vampirilor în societatea oamenilor şi acum convieţuiesc împreună, sub un oarecare tratat. Partea amuzantă, în opinia mea o constituie caracterul sau mai bine zis  eroina serialului, o tipă nu foarte deşteaptă, nu foarte frumoasă, nici  cu cine ştie ce şcoală sau ambiţii de a reuşi în viaţă. Dar pe de altă parte, Sookie este o telepată, acest lucru o face foarte specială, ea poate să audă gândurile oricărui om, dar atenţie doar gândurile oamenilor. Acum o să fac o mică caracterizare a personajelor importante, ce apar periodic şi se menţin în fiecare sezon, adică personajele importante şi cu „reputaţie” din serial. 

Sookie Stackhouse- Cum am mai spus, este eroina principală a serialului, are 20 de ani… şi ceva, îmi place într-un anumit mod caracterul ei poate pentru că este sudistă şi este o fată tipic sudistă cu accent şi maniere. Locuieşte singură într-o casă forte veche şi bătrânească, la început în sezonul principal a locuit împreună cu bunica şi fratele acesteia, dar din nefericire bunica a fost desfigurată şi „împrăştiată” pe pereţi de un criminal în serie. Tipic serialelor cu vampiri, ea se îndrăgosteşte de un vampir pe nume Bill, este chiar primul ei iubit. Asta mă cam deranjează în serial, faptul că ei doi sunt împreună de foarte mult timp şi Bill nu o transformă şi pe ea în vampir, măcar să fie un cuplu „normal”, dacă se poate numi normal. Sookie la început este considerată „puţin” nebună, pentru că vorbea singură… auzind gândurile celorlalţi şi neînţelegând ce se petrece cu ea, ţipă şi se trezeşte răspunzând unor întrebări nerostite cu voce tare. 

Jason Stackhouse– fratele mai mare a lui Sookie. Locuieşte în casa lăsată moştenire de la părinţi, lucrează la întreţinerea drumurilor, deci de aici ne dăm seama că dacă ar avea ceva studii sau ar fi puţin mai hotărât ar avea cel puţin un serviciu mai comod. Este un adevărat crai loca, nu este teribil de deştept, însă are o inocenţă şi un stil irezistibil pentru populaţia feminină a oraşului.

Hoyt Fortenberry– nu ştiu de ce dar… în română numele lui, mai bine zis prenumele lui se potriveşte perfect, îl cam caracterizează „într-un mode prea direct”, Hoyt este … un „hoit”, un bărbat în toată firea care încă mai locuieşte cu mama lui şi lucrează împreună cu Jason la întreţinerea drumurilor. Este îndrăgostit peste cap de Jessica, este simpatic într-un fel… poate prin naivitatea şi modul copilăresc prin care Hoyt îşi trăieşte viaţa. O viaţă „irosită” lângă mama lui, o mamă ce l-a transformat într-un hoit fără rost în viaţă, confruntată cu o teamă ce îi încolţeşte în minte, o teamă ce poartă numele de singurătate.

Tara- este cea mai bună prietenă a lui Sookie. Tare este un personaj foarte amuzant, ea intră foarte, dar foarte repede în bucluc la fel ca şi Jason, are un simţ al umorului dement şi un caracter minunat. Tara a fost o prietena lui Sookie încă din copilărie, mai bine zis Tara îi este lui Sookie ca o soră, amândouă îşi amintesc zilele negre ale copilăriei şi bătăile pe care le încasa Tara de la mama ei alcoolică şi adăpostul şi ajutorul primit de la bunica şi fratele lui Sookie. Într-un cuvânt Tara este un personaj aiurit, dar plăcut, ei da sunt mai multe cuvinte.

Bill Compton sau Vampirul Bill– iubitul lui Sookie, celebrul vampir Bill, locuieşte în apropiere, chiar vecin cu Sookie, deţine o casă superbă, veche şi întunecată, genul ăla de casă ce adăposteşte lucruri necurate, mai bine zis trupuri necurate, pentru că pe lângă Bill în casă mai locuieşte şi Jessica. Bill are o istorie foarte controversată, el fiind un vampir bătrân, de-a lungul timpului a cunoscut multe femei frumoase, iar acum, în prezent unele persoane dragi, atunci, din „viaţa” lui se întorc împotriva acestuia. 

Eric Northman- Eric… este şeriful Ariei 5, un vampir foarte bătrân, de peste 1000 de ani, cred că este unul dintre personajele cheie ale serialului, are un caracter bine caracterizat de scenariu şi de secvenţe violente şi uneori plăcute din viaţa lui, viaţa de viking.  Este atras de Sookie, şi el este un tip controversat, face afaceri ilegale, vine sânge de vampir. Sângele lor este ca un drog pentru oameni, de aceea are o valoare imensă şi se vinde pe piaţa neagră, toată această afacere este considerată o blasfemie. Eric este un personaj cam fără scrupule dar foarte carismatic. Deţine barul Fangtasia, de unde îşi conduce şi afacerile şi districtul. 

Jessica– este cel mai tânăr vampir din serial, creată de Bill la ordinul strict al Magistratului. Are doar 18 ani, nu are habar cu ce se mănâncă toată această „treabă” de vampiri, este un personaj carismatic şi foarte plăcut. S-a împrietenit foarte repede cu Sookie, considerând-o ca pe o soră mai mare. 

Pam– Ei bine… Pam este personajul meu din True Blood preferat. De ce? Păi în primul rând pentru că mi se pare singurul caracter de vampir care îşi ia rolul în serios. Este rece, este dură şi foarte sinceră. Pam a devenit aghiotantul lui Eric, mâna dreaptă a acestuia. Este o tipă plină de umor, dar partea interesantă a acestui umor o constituie natura lui, „e o tipă plină de umor negru”. Iubeşte să se îmbrace în ţinute ce o fac să arate provocator, sau mai puţin provocator, în funcţie de starea de spirit din acea „noapte”. O enervează la culme uniforma vampirilor, adică negru.  În felul ei ciudat… ţine foarte mult la Eric, îi este complet devotată şi ar face orice pentru acesta, chiar dacă nu îşi arată sentimentele şi vice versa. Pam cum am mai spus este tipul de caracter rece şi stabil, de aceea îmi place cel mai mult din tot serialul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s