Alter ego

Unele persoane chiar nu au habar ce este acela un „alter ego” şi nu este nici o problemă pentru că în articolul următor voi străbate această temă. Termenul provine din latină şi se traduce „alt eu”. Un alter ego reprezintă o persoană asemănătoare cu o alta în măsură atât de mare, încât cele două pot fi confundate sau pot substitui un reciproc.  Dar pe de altă parte, o persoană cu un alter ego duce o viaţă dublă. De asemenea este folosit pentru a desemna diferitele comportamente afişate în diverse situaţii. Conceptele legate includ, avatarul, sosia, imitatorul şi personalitatea împărţită.

Uite de exemplu, cred că aţi auzit toţi despre Dr. Jekyll şi Mr. Hyde, reprezintă o explorare a conceptului că binele şi răul „convieţuiesc” împreună într-o persoană, războindu-se în mod constant pentru eliberare. În benzile desenate, supereroi şi identităţile lor secrete sunt adesea considerate alter egouri.

Artele spectacolului sunt altă lume în care alter egourile convieţuiesc şi se înmulţesc tot mai des. Sunt folosite de numeroşi artişti care utilizează acest concept pe micul ecran, atât pentru a distra publicul cât şi pentru ei, pentru a-şi explora noi identităţi. Utilizări subtile de alter ego pot fi văzute în artişti care redefinesc imaginea lor, de exemplu pentru un album, cum ar fi Christina Aguilera ca Xina şi artişti care descriu personalitatea lor ca o etapă, sau ca un moment, de exemplu Beyonce Knowles, prezentându-se pe scenă ca Sasha Fiere, partea ei îndrăzneaţă, creativă şi puţin obraznică, iar în viaţa privată revenind la identitatea ei timidă şi normală.

Chiar şi noi câteodată ne ascundem în spatele unor alter egouri, atunci când ne simţim neîncrezători şi vrem să părem că avem încredere în noi, oricum mereu e mai uşor să te arăţi în faţa oamenilor cu o mască, te simţi mai în siguranţă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s