En France…

                     La ce te gândeşti prima dată când vine vorba de Franţa? Eu fug cu gândul imediat la Paris, la Turnul Eiffel, la imaginea inedita a unei femei cu beretă neagră aşezată pe o parte , de statură medie, slăbuţă , purtând o pereche de ochelari cu lentile rotunde şi fumurii, ce ti se tipăreşte pe retină şi mereu o vei cunoaşte sub pseudonimul de „franţuzoaică”.                 
 Francezii au o bucătărie extraordinară, sunt cel mai gurmand popor din lume. Parisul este un intreg târg care găzduieşte cele mai cunoscute bucătării ale lumii. Mic dejunul franţuzesc este caracteristic meniurilor formate din sucuri naturale de fructe, croissantele şi produsele proaspete de patiserie, doar gustând din croissantul cu ciocolată fină îţi poţi da seama câtă dragoste a adăugat bucătarul în pregătirea lui.  O altă băutură celebră a francezilor este ciocolata caldă, servită elegant intr-o ceşcuţă albă sprijinită pe o farfuriuţă. Un alt mic dejun tipic franţuzesc constă într-o ceaşcă de cafea însoţită de baghete unse cu unt sau cu gem. Dacă eşti genul de persoana care mănâncă mult dimineaţa… micul dejun al francezilor nu ţi se potriveşte.De ce te îndrăgosteşti mereu de Turnul Eiffel, când unii îl consideră doar un morman de fiare. Dar totuşi încet…încet se lasă întunericul şi se aprinde…şi toată lumea aleargă şi aleargă să-l vadă şi să-l fotografieze…Parisul nu merită fotografiat…cel puţin dacă eşti pentru prima dată…nu merită să stai în spatele aparatului! Merită să-l respiri să-l simţi si să-l înghiţi şi să-l străbaţi.
Te îndrăgosteşti de Paris atunci când auzi La Vien En Rose…cântată şi trăită de Etith Piaf, un simbol rafinat scăldat în mister şi în parfumul muzicii de calitate.   Te pierzi prin mulţime şi te opreşti în faţa unui afiş cu o doamnă frumoasă şi învăluită într-un aer simplu şi totuşi complicat, stropit intenţionat cu parfum franţuzesc… demn pentru o actriţă precum Marion Cotillard.
 Nu ai cum să nu te îndrăgosteşti de buticurile   lor  vintage ce îşi vând obiectele vechi şi impecabie, prea puţin atinse de vreme şi magazinele minuscule în care nu ai loc nici să clipeşti dar învăluite de dorinţa clientului de a cumpăra cel puţin un Hugo.
 Şi aşa iubesc eu Franţa şi Parisul… o să mai vorbesc mult despre aces subiect…poate  cel mai important pentru mine…”POATE”! Îl iubesc pentru muzica şi pentru stilul banal şi totuşi neşifonat nici până astăzi… îl admir pentru arta ce  îi influenţează pe toţi forografii…pictorii … scriitorii…şi alte suflete ce îşi caută încă ţelul şi îl găsesc în Franţa, mai exact in Paris.         
 
                 
 
 
                    
 
      

3 comentarii

 1. Margi` · iulie 31, 2011

  Da ai dreptate ,Parisul din punct de vedere al mancarurilor este extraordinar!Nu mananca foarte mult la micul dejun ,dar ei mananca si simt mancarea pe care o baga in gura .La noi mancarea e de toate felurile (cu cele mai multe chimicale ) .Din punct de vedere al vestimentatiei iar exceleaza .Se imbraca comod de cele mai multe ori si cu bun gust .Nu am vazut un cetatean din Paris imbracat cu bilute si floricele pe imbracaminte .Sa spun asa mai pe scurt nu se imbraca kitsch .ei stiu ce inseamna un lucru de calitate .Melodia mea preferata e Edith Piaf – Non, Je ne regrette rien.

 2. Alex · iulie 31, 2011

  Parisul inseamna hoinareala,(randonnée), inseamna plimbari nesfarsite pe Cheile Senei, tot feluri de vitrine si buticuri vintage, cum ai zis. Toate sunt completate de cafenele dragute, cu un aer chic, de unde poti admira, dupa apusul soarelui, maretia turnului Eiffel. Ai surprins perfect esenta vietii unui parizian.

 3. unsufletchinuit · august 2, 2011

  Oh Paris<3 .Mie imi suna atat de romantic.Yeah, ce vrei, sunt o romantica si jumatate:)):))::):))Cred ca la Paris as fugii daca ar trebui sa o fac:)):)):)):))
  Parisul merita vazut<3

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s