Ideea artei

Uneori când văd prea multe lucruri făcute deodată, îmi vine să strig: „nu mai faceţi atâtea, opriţi-vă la un singur lucru!” acum sunt şi multe pretenţii, un artist trebuie să aibă în faţă o întreagă echipă ce îi poartă 99% din povară, dar sincer nu mai e nici o noutate dacă apeşi pe un buton şi afară plonjează sute de oameni ce îţi sar în ajutor. 
Dacă artiştii ar avea de transmis mesaje anume prin operele lor, ar fi mult mai simplu. Ar fi de ajuns să notezi mesajul respectiv, nu ar trebui să compui o întreagă simfonie, să pictezi un tavan…să te străduieşti atât ca să-ţi comunici mesajul. Dacă ar trebui să spun ce e arta, deşi nu ştiu ce e, aş spune că e un fel de experienţă, un fel de…lăsaţi mesajul nu vă mai gândiţi la asta, arta e ceva care ne lasă aşa…muţi, uimiţi…! De exemplu ce vor face oamenii peste 3000 de ani, nu cred că vor mai gândi aşa, poate îşi vor spune că arta e ceea ce i-a învăţat pe oameni să vadă.

2 comentarii

 1. Oana · iulie 30, 2011

  Tu esti „complet „!!!!!!!
  Pictezi, faci arta si intr-un cuvant dai viata frumosului!!

  P.S: din partea domnisoarei Oana pentru scriitorul ei preferat, Domnul M……….

 2. unsufletchinuit · august 7, 2011

  Nu e usor sa pui bazele pentru ceva pe care-l consideri arta.Adica, daca dau un click pe youtube, frate, comentarii si atata arta incat ma inteapa sincer ochii si ma dor urechile….Mda, unii numesc pe altii de acolo arta, doar ca tipa intr-un microfon si apoi ii modeleaza altii vocea.WOW asta e pura arta.Si eu zic LOOOL.
  Ma rog, fiecare vede arta in felul lui.Adica, cred eu, fiecare am putea contribui cu ceva la A face arta.Toti suntem talentatii in felul nostru…
  Nu judec pe nimeni,desi imi cam sta pe limba, dar cred ca uneori confundam intr-un mod imbecil arta cu o mascarada….Lasam adevarate talente nascute sa faca arta, prin arta, si inaltam pe altii…care poate au si ei darul lor, ca toti ceilalti, dar in alta partedar.
  Felicitari pentru post.Macar la tine pe blog sa-mi mai expun si eu ideile.;))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s